luni, 24 martie 2014

Vizita la Ocna de Fier

    Bun gasit. Saptamana trecuta am mers impreuna cu trupa in vizita la un om drag noua, a carui colectie de minerale este foarte cunoscuta in vestul tarii si nu numai. L-am vizitat pe nea Costica Gruescu la Ocna de Fier. Am revazut faimoasa lui macla, dar am si luat o mica portie de energie de la cuartul trei generatii, am ascultat cateva scurte povestioare din tineretea lui nea Costica, care a ajuns la o varsta onorabila de 91 de ani, varsta pe care nu o arata, dar am admirat si noile exponate din colectie. Impreuna cu Geza si Mircea Golosie, dupa o mica doza de energie, un pahar de vorba si nu numai, am pornit-o pe haldele din zona Ocnei de Fier.











   Am masurat PH-ul apei la cateva galerii ( cu valori intre 6 si 7) dar si nivelele de radiatie care se incadreaza in limitele normale.
    Am poposit mai intai pe halda de la intrare din localitate dupa care am mers spre cariera Iuliana, precum si alte cateva halde. Recolta a fost slabuta, dar avand in vedere ca se " lucreaza" la greu :) , am fost cat de cat multumit de rezultate. Dupa cum se stie, dominant in aceasta zona este andraditul in combinatii cu calcita, marmura, cuartul, serpentrinul, pirita, calcopirita, magnetitul si hematitul mai ales lamelar.
    Am tinut sa postez si cateva din esantioanele gasite de data asta:
















    Cu astea fiind zise va doresc toate cele bune si va mai astept. 

PS: Celui care sub protectia anonimatului jigneste fara macar sa spuna motivul si fara nici o explicatie, utilizand doar cateva cuvinte de badaran si de persoana fara caracter, vreau sa-i spun ca internetul este liber, poate sa caute si in alta parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu