COLECTIE FOSILE

OBS: Exponatele autohtone au fost donate Muzeului de Istorie din Tg-Jiu!!!

NU FAC SCHIMBURI SI NIC NU VAND FOSILE!!!


Fragmente oase peşte - Sarmaţian



Viermi fosilizaţi



Fragmente oase cetaceu, varsta 26-29 mil ani, Romania








Arici de mare




Amoniti, Jurasic Germania



Vertebre limonitizate de cetaceu: varsta 26-29 mil ani, Romania




O parte din colectia de vertebre de cetacee:


Fragment de schelet de peste in marna; vechime 5-8 mil ani, Romania

Lemn fosilizat in marna, Romania


Coral, Devonian, Germania


Sp. ARARIPE SANTANA, Cretacic, Brazilia


Colt de rechin


 Hematit pe ramuri vegetale (Lunca Timisului)








Carbune (Valea Jiului)




Jasp fosilifer - urma de melci (Valea Muresului):


Scoici fosilizate (Valea Jiului)


Lemn fosil





12 comentarii:

  1. Buna ziua ! Nu stiti aproximativ ce vechime ar putea avea Jaspul fosilifer cu urma de melc ? Am gasit unul identic acum cativa ani, tot pe Valea Muresului. Merci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am descoperit multe stinci cu scoici fosilizate este cineva interesat?

      Ștergere
  2. Pai cel din imagine nu este datat. Din cate stiu eu, oricum varsta lui este de ordinul milioanelor de ani, variaza de la cateva milioane pana la cateva sute de milioane de ani. Ceea ce vezi acolo este doar urma melcului, pe peretii urmei daca te uiti atent sunt minicristale de calcita provenita din cochilia acestuia supusa la presiunile si temperaturile mari care au dus si la formarea rocii. Deci cu privire la varsta exacta nu pot sa te ajut prea mult, ea datandu-se fie prin analiza compozitiei rocii fie prin identificarea fosilei(in speta melcului)si stabilirea varstei lui.

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc mult pentru raspuns. Nu prea cred ca voi identifica vreodata fosila. Ati spus ca a fost supusa temperaturilor mari, s-a format datorita activitatii vulcanice ? Poate astfel voi gasi ceva informatii pe undeva ... Sunt amator, nu ma prea pricep, dar sunt pasionat de geologie si paleontologie. Multumesc inca odata !

    RăspundețiȘtergere
  4. Jaspul este produsul nisipului silicios care a fost supus presiunilor mari datorita miscarilor tectonice dar si eruptiilor vulcanice in interiorul pamantului.Odata nisipul era la suprafata solului, dovada fiind melcii, dar datorita miscarilor tectonice sau vulcanice acest strat de nisip a ajuns in straturile inferioare ale solului, de acolo presiunea si datorita miscarilor(frecarilor)tectonice sau eruptiilor intruzive a fost supus la temperaturi ridicate. Toti au fost amatori la inceput :), nici o grija avem timp sa invatam.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut ! Felicitari pentru colectie ! colectez/colectionez si eu fosile din zona de nordvest a tarii dar numai nevertebrate .
    As fi curios in ce zona ai gasit vertebrele de cetacee ?
    Multumesc,
    Alex.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mersi de urari.Locul unde le gasesc e destul de greu accesibil si nu e asa bogat in fosile.Cele 24 de vertebre pe care le am le-am strans cam in 5 ani, deci sunt destul de greu de gasit. Daca te intereseaza putem face schimb de fosile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pentru propunere,eu am inceput acum un an sa colectez fosile,prima piesa care am gasit-o a fost un crab Paleocarpilius pe Valea Seaca Perii Vadului (SJ)deci un start bun.Acum detin cam 50 de piese,dar trebuie sa le prepar,identific,sistematizez si pozez.Domeniul cu care am pornit a fost mineralogia,in urma cu 5 ani; detin o colectie de cam 300 de piese.Daca ai drum pe la Baia Mare te invit sa le vezi si atunci putem face si schimbul propus.
    Alex.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sigur, pe internet nu pot sa iti vad colectia? Suna interesant.Trimite-mi adresa ta de mail si vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am sa incerc sa fac cateva poze,dar pasiunea mea este studiul si munca de cercetare,explorare si colectare pe teren.De obicei,dupa o iesire reusita,realizez ca,coplesit fiind de emotia descoperirilor,uit sa fac poze.In domeniul mineralogic am reusit sa identific si sa colectez piese ca:jasp rosu,maro,galben,in toate combinatiile posibile de forma si culoare,calcedonie agatiforma,calcedonie albastra de Trestia,cristal de stanca,ametist agatiform,calcite in diverse forme de cristalizare din carierele de calcar unde hoinaresc dupa fosile,o forma de calcita in andezit pe care prietenul meu Emil Spiac (pe care cred ca-l cunosti dupa unele piese ce le detii,el fiind din Arad)l-a botezat ou de vultur,si nu in ultimul rand cochetez cu aurul aluvionar care la microscop imi da satisfactii deosebite.Datele mele de contact sant e-mail :acropolis@clicknet.ro,tel. 0745/890.192. Alex.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da am auzit de Emil, insa nu l-am intalnit inca.Ok stam de vorba atunci.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna! Cred ca am cumparat 2 fosile. Mailul meu este tudor1954@yahoo.com

    V-as ramane vesnic recunoscator daca ati vrea sa va dati cu parerea:) cu stima, tudor balanean

    RăspundețiȘtergere