sâmbătă, 10 noiembrie 2012

La lucru, într-o zi superbă de toamnă...

      După o pauză îndelungată, astăzi mi-am luat avânt spre Otelec, să încerc să-l ajut pe Geza la lucrul care se pricepe cel mai bine, modelarea pietrei. Se anunţa o zi anostă, înceţoşată, rece într-un cuvânt oribilă, dar, ca prin minune, în momentul cel mai important, aşa, în jur de ora 2 din pătura groasă de nori a apărut soarele, cu o strălucire aparte, o căldură divină, parcă nu l-am mai văzut aşa de foarte mult timp, dar poate chiar aşa a fost să fie.
     Drept urmare, pofta de lucru a revenit la normal şi împreună cu Geza ne-am "jucat" puţin cu noua maşinărie de tăiat piatră, care o să joace un rol foarte important în ceeace o să urmeze în viitorul apropiat.                   
     Ne pregătim de "Ezoteric Fest", deci o să avem ceva treabă.   
    Printre picături am mai dat o raită prin curtea lui Geza , plină de minunăţii de pietre, pe care nici el nu le mai ştie şi am găsit câteva destul de interesante. Unele o să vi le arăt si vouă.
     Iată câteva feliuţe de piatră ce îşi vor urma cursul normal, în obiectele de design mineral şi bijuterii

1. Agat roşu Mţii. Metaliferi


2. Var. Jad   un mic "peisaj" de munte 3. Şist granaţi - rodolit spart de fulgi de biotit


4.agat negru


5. Agat alb


6.Calcedonia cu geoda de ametist8 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Super chestii faceti! E de admirat....si spor la treaba! Stii cred ca cine sunt si daca nu iti dau voie la 3 incercari...

   Ștergere
  2. ha ha ha

   Stiu sigur , fara incercari

   Ștergere
  3. Revolver Maps :)) si anonim....

   Ștergere
  4. In orasul meu este un magazin de mobila si altele...unde spre incantarea vizitatorilor au un loc cu o expozitie superba de pietre de toate natiile.Merita vazute ca sunt multeee si superbe!

   Ștergere
 2. Faine pietricelele!
  Vazindu-le,parca imi revine cheful de lucru.
  Distractie placuta!

  RăspundețiȘtergere