miercuri, 12 octombrie 2011

Rasturnare de situatie...Rubin sau Rodolit???

Se pare ca dupa o identificare la ochi (din fotografii) de catre niste baieti din SUA, dar si dupa testele de duritate facute de mine, cristalele de mai jos nu sunt ametist. La testul de duritate cristalele au lasat urme destul de accentuate si destul de usor pe fateta unui cristal de cuart. Astept noi confirmari dar se pare ca am gasit ceva...rubin :). Inca nu este sigur, astept confirmare oficiala.O sa va tin la curent.

10 comentarii:

 1. Daca citesti lucrarile de specialitate,afli ca in unele zone din Ardeal se gaseste -la nivel microscopic- rubin.De ce n-ar fi si mai mult.
  Deci probabilitatea ca ceea ce ai gasit tu nu face decit sa confirme studiile.
  Pe de alta parte,nu uita ca pietrele de aceiasi duritate lasate impreuna,se ciobesc si se...zgiriie.
  Mai incearca cu niste granati sau cu corindon si vezi ce se intimpla.

  RăspundețiȘtergere
 2. Si daca e ...Rubin ? Iti dai seama ca ai gasit cadoul perfect ptr. sotie :))) . As zice sa continui prospectarea in zona

  RăspundețiȘtergere
 3. Da o sa continui sa sap, mai mult decat atat am uitat sa specific ca zgarie destul de usor cuartul si se aude ca si cum tai sticla cu diamantul, oricum astept si alte rezultate asa ca inca e la stadiul de presupenere. Da Doamne sa fie rubin...

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu inca astept, dar mai mult ca sigur e Rodolit.

  RăspundețiȘtergere
 5. Si ce?
  Granatii colorati sint pe garduri la noi in tara?
  Oricum,e o descoperire importanta,daca nu a aparut intimnplator in zona respectiva.Dar si daca este intimplator,mama lor este pe undeva prin zona,mai trebuie cautat.
  Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 6. Mersi tare mult.O sa fi primul care o sa afli cand il voi gasi pe fratiorul cel mare :).

  RăspundețiȘtergere
 7. Mihail,indiferent ce gasesti,daca sint pietre cu valoare gemologica mai mare sau mai putin intilnite pe la noi,nu populariza.Nici chiar la specialisti.Eu am facut-o si in doi ani a fost total jefuit aflorimentul.Si erau niste pietre care se mai gasesc numai in...Canada.Acum sigur se gasesc numai acolo,cele de aici au fost jefuite.
  Chiar am gasit o pungulita cu mostre, la fata locului,ca sa stie omul ce sa caute.

  RăspundețiȘtergere
 8. stai linistit , nu stiu decat 3 oameni: eu, Geza si fratele meu. Greu o sa se afle.

  RăspundețiȘtergere