duminică, 1 mai 2011

Vizita la un muzeu splendid

Astazi am avut ocazia sa trec pe la Ocna de Fier si la recomandarea unui bun prieten, Molnar Geza, am vizitat MUZEUL 'Casa Gruescu'. Un muzeu in toata regula, un "buchet imens de flori de mina" dupa cum zice Dl Constantin Gruescu. Merita sa vezi aici splendoarea creatiei "divine ", a naturii, "creatie" care-ti taie rasuflarea, si pisele de o frumusete rara, te fac sa te simti ca intr-un templu sfant. Piesele de rezistenta sunt intr-adevar maclele Gruescu, obiecte unice in lume, denumirea fiind data dupa numele sau , evident, care pur si simplu sfideaza rationalul. Frumusetea si perfectiunea acestor crucifixuri naturale te lasa fara suflare, dupa privirea lor simti cum te cuprinde o ametitoare si infioratoare stare de liniste si te indruma spre meditatie meditatie, nu poti sa nu crezi ca e vorba de o creatie divina (si au si o poveste frumoasa si cutremuratoare in acelas timp).
Splendoarea exponatelor si povestirile domnului Gruescu despre fiecare in parte te face sa te simti ca hipnotizat si esti cu totul cuprins de magia lor.
Daca inca nu ati vizitat inca muzeul, faceti tot posibilul si mergeti sa-l vedeti pe dl Gruescu si buchetul sau de flori sacre.
Ca si cu orice lucruri cu adevarata valoare din Romania, mi-e frica ca statul nu va face nimic sa scoata in evidenta bogatia si frumusetea resurselor tarii noastre, asa cum se indoieste si dl Gruescu, care inca asteapta un ajutor din partea statului sa faca rost de un loc unde sa-si expuna adevarata comoara...
Pacat ca un om de o bunatate si o modestie greu de atins nu are sansa sa-si vada visul cu ochii, sa aiba o locatie de muzeu pe masura valoroasei sale colectii..










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu